Праця моїх батьків

2014-08-11

/Files/images/табір.jpg

8 серпня 2014 року в ПЗОВ “Калинівка” для учнів 7-11 класів фахівцями відділу активної підтримки безробітних Старокостянтинівського міськрайонного центру зайнятості спільно з управлінням освіти, молоді та спорту РДА було проведено профорієнтаційний урок на тему: “Праця моїх батьків”, ігротеку та тренінг “Дорослі та діти: мистецтво діалогу”. В заходах взяло участь 37 дітей, з них 2 дітей-сиріт та 2 - позбавлених батьківського піклування.
Головна мета заходу - розширення уявлення про різні види професійної діяльності, формування позитивного ставлення до професій, розвиток уяви, інтуїції та творчого мислення, підвищення серед молоді престижу робітничих професій і заохочення до їх здобуття.
Учням попередньо було дане завдання самостійно вивчити, дослідити професію одного із батьків і підготувати невеликий виступ. Вихованці 1 загонувиявили неабиякий рівень знань професій, розширили знання про професії батьків: тракториста, фермера, водія, вчителя, лікаря, кухаря та інші. Присутні з зацікавленістю слухали розповіді про професії, про те які професії користуються попитом на місцевому ринку праці, задавали питання в яких навчальних закладах краще навчатися.
Кожен з присутніх розуміє, що необхідно прийняти для себе одне з найважливіших рішень – вибрати справу до душі, за покликанням, тобто професію, яка буде приносити не тільки дохід але і задоволення.
Спеціаліст Старокостянтинівського МРЦЗ Наконечна Л.В. запропонувала учням профорієнтаційні ігри, які допомагають учням познайомитись з безмежним світом професій, професійними навичками та здібностями. Для визначення своїх здібностей та нахилів, бажаючі змогли пройти профдіагностичне обстеження, а також отримати поради та індивідуальні консультації.
Лошак Н.Р. - методист районного методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту провела тренінг “Дорослі та діти: мистецтво діалогу” з вихованцями ПЗОВ “Калинівка”. Він був спрямований на розвиток комунікативних вмінь та навичок дітей, формування впевненості в собі. Це заняття сприяє зняттю емоційного напруження вихованців, побудові ефективної взаємодії дітей та педагогів.

За матеріалами сайту http://staradm.net.ua

Кiлькiсть переглядiв: 347

Коментарi