• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відкрий своє серце, щоб люди відкрили свої обличчя

Відкрий своє серце, щоб люди відкрили свої обличчя

2014-11-21

/Files/images/SAM_4107.JPG

/Files/images/SAM_4112.JPG Уроки толерантності, тренінгові заняття, бесіди й інші форми роботи, які були проведені до Дня толерантності у Сахновецькій ЗОШ І-ІІІ ст., пропагують відмову від домінування і насильства й навчають сприймати інших такими, якими вони є, і взаємодіяти на основі злагоди.

Тиждень «Толерантність урятує світ», був організований практичним психологом Мордюк Л.П.та педагогом– організатором Боровик Р. Л..

Відкриття тижня відбулося лінійкою, на якій ознайомили учнів із заходами, які заплановано до проведення тижня. Учні 10-11 класів підготовили інформаційне повідомлення про Толерантність.

Протягом Тижня діяла шкільна пошта « Мені приємно сказати тобі, що…», де учні мали шанс сказати одне одному слова подяки, зробити шикарний комплімент, просто написати теплі, добрі, лагідні слова тому, хто їм подобається. Адже гарні слова піднімають настрій і вселяють оптимізм.

Проводився конкурс малюнків, та плакатів на тему « Толерантність поряд з нами». За результатами експрес –діагностики « Наскільки ви толерантні?» ми проаналізували, що більшість дітей толерантні, цінують людей, поважають їхні почуття, переконання, незалежно від того, чи збігаються вони з їхніми.

Багато учнів взяли участь у конкурсі на кращий твір – роздум « Якою має бути толерантна людина», то як же думають наші діти про толерантність?

Наконечна Н.: « Я вважаю, що толерантна людина гармонійно поєднує в собі зовнішню культуру з внутрішньою порядністю. Може швидко навчитися гарним манерам, але важче зректися власних вигід задля інших»

Мартинюк Б.: «Толерантність – це і щирість, і порядність, і вихованість. Людина, що має такі риси, поєднує в собі духовне багатство, високу моральність і виявляє себе як неповторну індивідуальність».

Романюк Надя « Толерантність – досить абстрактне поняття, недоступне для спостереження і вимірювання. Тому що немає такої шкали, за якою можна було б визначити наскільки людина толерантна»

Маншин О.: « Виховувати у собі порядність, доброту потрібно з дитинства. Навіть маленькі вчинки, які принесли комусь користь, є важливими»

Петляк Н.:« Яким могло бути прекрасним наше буття, якби кожна людина жила за правилами: поводься з іншими так, як би ти хотів, щоб поводилися з тобою. Тоді б зникли війни, сварки, вбивства, злочини, помста – всі ті атрибути зла, які несуть людям знищення»

Активну участь у проведені Тижня бвзяли учні 10 класу: Романюк Н., Наконечна Н, Мартинюк Б, Тихомирська Л,Маншин О; 11 класу: Якобчук К, Павлюк Д., Рудь В.

Людям потрібно пам’ятати : аби досягти успіху в житті, не потрібно марнувати сили на конфлікти, «побутові війни», доцільно сформувати в собі толерантність, як рису характеру.

Нині толерантність – яскравий показник ступеня демократичності кожної окремої держави й одна з умов її розвитку.

Якщо ми зараз сформуємо в дітей позицію терпимості й довіри, у майбутньому вони робитимуть вибір на користь миру, а не конфліктів. Це внесок шкільної освіти в розвиток культури миру на землі.

Л.П.Мордюк

практичний психолог

Сахновецької ЗОШ І-ІІІ ст.

Кiлькiсть переглядiв: 427

Коментарi

  • Williamfido

    2015-10-08 13:17:03

    With determination and also determination, however, you'll [url=http://sildenafil.space/]sildenafil[/url] get there. Just hang in there. And also do not select! This is a kind of vitamin A that comes as fluid and gel and works by helping your skin to renew a lot faster. Throughout the initial [url=http://baclofenonline.ru/]baclofen[/url] weeks of your treatment you may discover the problem of your skin is worsening. It is feasible that some of [url=http://trazodone.ru/]trazodone[/url] the dose types included below might not put on the brand Toradol...