Насильство – про це варто знати?

2015-12-04

/Files/images/PB290134.JPG

Насильство – серйозна проблема людства, яка не знає ніяких кордонів. І ніхто не може пророкувати, коли і де насильство може відбутися.

Тому що, насильство широко розповсюджено в буденному житті. Воно стало настільки звичним, що ми часто і не вважаємо насильство насильством. Ми стали відноситися до нього спокійно і не помічати, навіть дехто став вважати, що це норма. Від насильства потерпають як жінки, так і чоловіки, часто потерпілими від насильства стають діти та підлітки. Не обминає ця проблема і старих та немічних.

З 25 листопада по 10 грудня в Україні, проходить акція «16 днів проти насильства». Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. Ладигівський НВК традиційно приєднався до заходів Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».В рамках цієї акції в закладі проходить цілий ряд заходів. Був проведений флешмоб для учнів 5-11 класів - "НАСИЛЛЮ СТОП ", метою якого було звернути увагу всіх учнів і дорослих бути більш чуйними, добрими і уважними один до одного щодня, щохвилини.

Протягом цих днів по класах проходять бесіди на тему "Захисти себе від насильства" і "Правила соціальної поведінки людей", заняття з елементами тренінгу «Світ без насилля». У 6 класі пройшов круглий стіл «Мої права». Під час проведення заходу діти дізналися про такі поняття як конвенція, закон, ознайомилися зі статтями 6, 13, 1, 15 Конвенції прав дитини, розповіли про власний досвід, коли порушувалися права дитини.

1 грудня було проведено низку заходів щодо профілактики ВІЛ/СНІДу. Метою проведення заходів було формування в учнів необхідних знань з приводу даної проблеми, формування правильного уявлення про захворювання на ВІЛ-інфекцію. Учні переглянули документальний фільм «Що таке ВІЛ/СНІД», після чого кожен клас отримав пам’ятку, розроблену психологом. Для учнів 10-11 класу було підготовлено та проведено тренінгове заняття „Червона стрічка надії”. Під час цього заняття учні взяли участь в опитуванні щодо правильного розуміння небезпеки ВІЛ-інфекції, яке засвідчило, що 94% учні мають чітке уявлення про способи недопущення цього захворювання.

Проведені заходи, спрямовані на профілактику насилля, стали приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей, сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини. Свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків./Files/images/PC031286.JPG

Суспільство не може не реагувати на проблему насильства , тому я закликаю всіх: будьте небайдужими, будьте добрими, співчутливими; якщо поряд з вами хтось зазнає насильства, не відвертайтесь від жертви, знайдіть в собі сили допомогти, порадити, підтримати. Будьмо уважні до своїх дітей, будьмо уважні до чужих дітей, адже біду, трагедію можна попередити, якщо вчасно підтримати дитину, дати їй відчути, що вона не самотня, розрадити, вказати правильний шлях, вселити впевненість у кращому майбутньому. Немає рецепту на усі випадки життя, тому що ситуації можуть бути дуже-дуже різними. У різних людей різні духовно-моральні сили, різні можливості. Те, що один може сам осмислити, зрозуміти і змінити ситуацію, інший - не в силах. Але боротися з насиллям просто необхідно для нормального повноцінного життя.

Кiлькiсть переглядiв: 322

Коментарi