Мій світ без насильства

2018-12-04

/Files/images/2018_rk/IMG_20181203_103517.jpg

В Україні проходить Міжнародна акція «16 днів проти насилля». Щорічно вона розпочинається з 25 листопада по 10 грудня в багатьох країнах світу. Акцію у 1991 році ініціював Перший всесвітній інститут жіночого лідерства. Мета такої міжнародної ініціативи – привернення уваги до насильства над дівчатами та жінками.

За неофіційними даними, від фізичного чи психологічного насильства страждає кожна третя жінка у нашій країні. Утім до правоохоронних органів звертаються одиниці. Жінкам соромно, вони бояться осуду сторонніх чи агресії з боку власних чоловіків. Саме тому під час акції «16 днів проти насильства» важливо донести до кожного, що не потрібно мовчати і миритися з насильством. Воно йде по колу. Лише спільними зусиллями можна здолати чи бодай зменшити випадки насильства у сім'ї.

У Вишнопільському НВК в рамках акції 3 грудня відбувся виховний захід «Мій світ без насильства».Він розпочався конкурсом плакатів «Скажемо насильству – ні !». Під час заходу учні ознайомилися з видами насильства, розглядали ситуації, де визначали види насильства, вивчали правила , як запобігти насильству на вулиці. Повчальною була сценка «Лінощі – мати усіх вад». Змусила задуматись присутніх та проаналізувати свої вчинки притча «Все залишає свій слід».

Кiлькiсть переглядiв: 418

Коментарi