• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Органи державної влади докладаються максимум зусиль до реалізації громадянських, економічних, соціальних та культурних прав дітей в районі

Органи державної влади докладаються максимум зусиль до реалізації громадянських, економічних, соціальних та культурних прав дітей в районі

2013-12-19

/Files/images/фото1.jpg

19 грудня 2013 року під керівництвом заступника голови районної державної адміністрації Володимира Ліщука відбувся семінар за участю працівників окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, соціальних педагогів, фахівців соціальної роботи та секретарів сільських рад щодо забезпечення реалізації прав дітей в районі.
«Завдання, поставлені Президентом України Віктором Януковичем щодо послідовного впровадження державної соціальної політики з підвищення стандартів життя, направлені насамперед на захист прав дітей, сімей з дітьми та найбільш уразливих категорій дітей. Соціальні служби району повинні спільно, скоординованими діями забезпечити належні умови для реалізації громадянських, економічних, соціальних та культурних прав дітей. Сьогодні завданням органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування є забезпечення першочергового права дитини на сімейне виховання та попередження сирітства», – сказав Володимир Ліщук.
Начальник служби дільничних інспекторів міліції Старокостянтинівського РВ УМВС України у Хмельницькій області Сергій Слободенюк ознайомив учасників семінару із діяльністю служби. Працівниками служби дільничних інспекторів міліції для підвищення ефективності профілактичної роботи по попередженню злочинів, що вчиняються в сімейному середовищі та на побутовому ґрунті з січня 2013 року розроблені Робочі заходи щодо вдосконалення роботи з попередження правопорушень пов’язаних з насильством в сім’ях.
Також під час проведення семінару розглянемо питання про застосування корекційних програм роботи з особами, які вчинили насильство в сім’ї, організація роботи з опікунськими сім’ями та сім’ями безвідповідального батьківства, питання щодо контролю за цільовим використанням коштів державних соціальних допомог, п.
Заступник голови районної державної адміністрації окремо зупинився на значенні та завданні навчальних закладів в ході індивідуальної роботи з сім’ями. «Дитина, яка знає та вміє користуватися своїми правами, є більш захищеною і здатною сформувати свої обов’язки по відношенню до інших. Доля дітей, захист їхніх прав і людської гідності – це головне, що має об’єднати все українське суспільство. Сьогодні Президент України Віктор Янукович ставить чіткі завдання, які повинні виконуватись на місцях. Завдання органів державної влади, органів місцевого самоврядування, соціальних служб району – попередити явище соціального сирітства, захистити права дітей, забезпечити умови для створення міцних сімей», – наголосив Володимир Ліщук.

За матеріалами сайту Старокостянтинівської районної державної адміністрації

Кiлькiсть переглядiв: 291

Коментарi